Punció seca 

  • Què és? 

La tècnica de la punció seca es basa en introduir una agulla en la zona del múscul on es troba el punt gallet. L’objectiu és aconseguir una resposta d’espasme local per alliberar la tensió muscular i estimular el procés de curació dels teixits, disminuint el dolor.

Punt gallet miofascial: A les fibres d’un múscul trobem una banda tensa de fibres i dins d’aquesta com un petit nòdul molt dolorós a la palpació, aquest petit nòdul o punt dolorós és el que denominem Punt Gallet. La pressió d’aquest punt pot provocar dolor referit a la zona on el pacient nota el dolor normalment (Punt gallet actiu)

L’agulla utilitzada és molt prima i la majoria de pacients ni tan sols s’adonen quan entra a la pell. Quan arribem al punt gallet, es pot notar una sensació com de rampa muscular, que és la resposta d’espasme local, i també sentir com es reprodueix el seu dolor, que serveix d’indicador diagnòstic de que realment estem en un punt gallet.

Els pacients, després d’unes sessions, aprenen a reconèixer i inclús a esperar amb ganes aquestes sensacions, perquè saben que això provoca la inactivació del punt gallet, aconseguint així una reducció del dolor i tornar a la normalitat la funció i longitud dels músculs implicats.

cuida't fisioteràpia

  • Què es pot tractar? 

La punció seca és un tractament efectiu pel dolor crònic múscul-esquelètic amb molt pocs efectes secundaris (dolor residual com agulletes un o dos dies després del tractament).

Es molt útil en casos de:

– cervicàlgies, dorsalgies o lumbàlgies

– en tendinopaties

– després d’una immobilització prolongada (normalment s’activen molts punts gallet)

– després d’una intervenció quirúrgica degut a una fractura o una ruptura de fibres del múscul. (evidentment després de l’alta mèdica)

VINE I CUIDA’T!