OSTEOPATIA

L’osteopatia és un sistema reconegut de diagnòstic i tractament. La seva característica principal és que estudia l’integritat estructural i funcional de l’organisme. Es distingeix pel fet que reconeix que gran part del dolor i discapacitat que patim té el seu origen en anomalies de la funció de l’estructura corporal, així com el patiment que provoca la malaltia.”                                                

General Osteophatic Council of Great Britain.

Podem definir l’osteopatia com un camí que busca l’equilibri entre l’estructura i la funció del cos. L’osteòpata veu el pacient com un tot, on cos, ment i esperit es relacionen, i on els teixits influeixen i es veuen influenciats els uns pels altres.

La història clínica del pacient s’analitza detalladament abans d’iniciar el tractament osteopàtic i, després de l’exploració física, on l’osteòpata busca la causa o causes del problema (tant a l’àrea simptomàtica com a la resta del cos), i es decideix el pla de tractament.

Les técniques utilitzades durant la sessió són molt diverses, inclosos tant els coneguts ajustaments articulars com tècniques específiques per tractar problemes viscerals. També es poden realitzar tècniques cranials, molt adequades pel tractament de nens i nadons. L’elecció de les tècniques més oportunes dependrà del pacient i de la naturalesa del seu problema.

L’osteopatia pot aplicar-se a persones de qualsevol edat; es pot tractar al nadó des del seu naixement. L’ideal és fer una primera visita el més aviat posible per poder ajudar si existeix algun problema, o intentar evitar la seva aparició (en cas de parts dificils o amb utilització d’aparatologia). El principal motiu de consulta són problemes en l’aparell digestiu (succió, reflux, evacuació..), seguit per problemes de son, irritabilitat..

En el cas dels nens les tècniques utilitzades son molt suaus i respetuoses amb el seu moment de creixement, especialment els primers anys.

  • Com funciona una sessió:

Durant la primera sessió es realitza la historia clínica completa, agafant informació sobre l’embaràs, part i evolució del nadó/nen des de llavors.

Després realitzem una exploració completa del nen, així ens fem una idea del funcionament global i no tan sols de la zona simptomàtica.

  • Quines tècniques utilitzem:

El tractament sempre és manual, amb tècniques suaus on l’osteopata posa les mans a diferents parts del cos del nadó relaxant les estructures i teixits que ho necesitin. L’objevtiu es obtenir un millor funcionament del seus sistemes.

En el cas dels nens, hi ha moments del tractament que intentes integrar les tècniques mentres estas jugant.

  • Que podem tractar:

Les patologies són molt diverses, però les més comunes són:

Cuida't fisioteràpia

Cuida't fisioteràpia

Fisioterapia i indiba aBarcelona

610 423 975

info@cuidatfisioterapia.com

Travessera de Gracia 248, Barcelona