Les bruixes de l’Edat Mitjana

Ja arriba la setmana de la castanyada, dels fruits de tardor, de Halloween… I a CUIDA’T han arribat unes bruixetes bones i simpàtiques que només volen que us sentiu cada cop millor!!

Dones sàvies, plenes de coneixement i pràctiques transmeses via oral. Saben del cos, la salut, l’amor, sobre el món visible i l’invisible, sobre la vida i la mort. Llevadores, guaridores, fetilleres, fascinadores, sortílegues, conjuradores, són noms amb els quals es qualificava aquestes “dones sàvies”, hereves d’uns coneixements ancestrals.

A la plena Edat Mitjana, la transmissió professional de sabers de certs coneixements mèdics, es produïa dins l’estructura gremial, és el cas d’apotecaris i cirurgians; a més, es van reglamentar els estudis de medicina per mitjà de les universitats. Ni a les citades corporacions ni als estudis superiors no hi tingueren accés les dones. Però elles tenien cura de la salut de la família, procuraven sanar els cossos i asserenar els esperits; algunes esdevenien expertes sanadores, els seus sabers eren reconeguts pels veïns, les seves atencions sol∙licitades per persones de l’entorn, i fins i tot de més enllà.​ Les seves pràctiques tenien una base arrelada en els coneixements i experiències transmeses, i una vessant màgica i religiosa, en un context en què la màgia va ser condemnada com a pràctica pagana primer, i com a art diabòlic després.

Nosaltres les tractarem amablement tots aquests dies, que ens encomanin tot el seu saber i alegria!!! Les voleu conéixer?

cuida't fisioterapia

cuida't fisioterapiacuida't fisioterapiacuida't fisioterapia

BONA CASTANYADA I FELIÇ HALLOWEEN!!

 VINE I CUIDA’T