Consells bàsics per a prevenir els mals d’esquena

Dia darrera dia sentim petites molèsties; són senyals clars d’avís, el nostre cos ens està dient que alguna cosa està passant. Normalment, són la base de futurs trastorns crònics més importants.

Un bon començament seria tenir la mateixa atenció a la pràctica d’esport o gimnàstica que als nostres gestos i postures habituals. No serveix de res esforçar-nos fent exercici regularment i després perdre tots els beneficis que aporta amb postures forçades i/o prolongades en l’àmbit laboral o domèstic.

Fixat ara mateix, mentre llegeixes aquest article:

– Com estàs assegut davant l’ordinador? Tens els dos peus recolzats al terra? Estàs tirat endavant mirant la pantalla o tens l’esquena ben recta?

– Tens el mòbil massa a prop dels ulls? Tens el coll/espatlla relaxat o està fent força excessiva?  

Són petits gests, però sumats al llarg de dies, setmanes, mesos i anys.. Poden acabar produint greus patologies.

Es hora que instauris uns bons hàbits i eduquis la teva esquena! No siguis molt exigent, però comença ja!!

  1. Vigila les posturesCuida't fisioteràpiaCuida't fisioteràpia
    Cuida't fisioteràpia
  2. Evita el sedentarisme. Està assegut és més dur que estar de peu. Hauries de fer una pausa a la feina cada hora per estirar les cames i fer exercicis de descàrrega.

La OMS (Organització Mundial de la Salut) va difondre aquest eslògan amb motiu del Dia Mundial de la Salut, al 2002:

“Per la teva salut, mou-te”  

Cuida't fisioteràpia

  1. Practica esport. Està comprovat que el exercici físic adequat augmenta el benestar i la gestió de l’estrès personal. És aconsellable fer exercici aeròbic entre 20 i 40 minuts, tres o quatre cops per setmana.  
  2. Fes estiraments per donar mobilitat per la columna. Aquí et deixem uns exemples però n’hi ha milers!Cuida't fisioteràpia

VINE I CUIDA’T!