4 consells per recuperar-te de la marató

Felicitats! Has corregut la marató! Després de mesos de rutina i seguint les pautes marcades, quan per fi acabes la marató comences a pensar “I ara que?”. Abans de posar-te a imaginar el teu proper repte, et recomanem que segueixis aquests consells bàsics per recuperar-te d’aquest gran esforç!

És molt important cuidar-se els dies posteriors a una marató. El teu cos a patit un desgast important i s’ha de recuperar bé, per evitar futurs problemes.

  • Alimentació: Augmenta el consum de fruites i verdures, ja que són aliments rics en vitamines i minerals; i disminueix o elimina (si pots..) aliments processats perquè poden augmentar la inflamació.

Pots prendre antiinflamatoris naturals, com són per exemple la cúrcuma i el gingebre.

  • Descans: Dorm un mínim de vuit hores i descansa tot el que puguis, el teu cos ha fet un gran consum d’energia durant tota l’etapa de preparació de la carrera i a la mateixa carrera també.
  • Estiraments: Estira cada dia. Aquí et deixem una petita rutina:

se

  • Tornar a entrenar: Tot dependrà de com et sentis, si pots caminar sense molèsties, pots sortir a córrer a ritme baix i curta durada; si quan camines ja tens molèsties, millor fes un entrenament creuat, surt amb bicicleta o fes natació. Així començaràs a moure el cos sense sobrecarregar estructures ja tenses.

 

VINE I CUIDA’T!